Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Gouden Leeuw
Achter de Kerk 2
2821 AP STOLWIJK

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00 - 12.30 uur
Wo: 09.00 - 12:30 & 13:30 - 18:00 uur
Do: 09.00 - 12:30 & 13:30 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

De Gouden Leeuw úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Bier-feitjes, - weetjes en -fabels II

Bierfeitjes, -weetjes en -fabels II

Deel 2 van onze reeks met wetenswaardigheden, fabels en interessante feiten over bier.

6. Louis Pasteur bier pasteuriseerde om de houdbaarheid te verlengen….. Hij verwarmde bier om de bacterie te doden die ervoor zorgde dat bier bedierf. Zo kon bier in flesjes langer bewaard blijven.

7. Een stukje citroen in de hals van een flesje bier een nuttige functie heeft en niet bedoeld is om in het bier te doen, ook niet in witbier…..! Het stukje citroen is een gewoonte in Mexico om op deze manier vliegjes en muggen te weren en om de hals van het flesje te ontsmetten. Citroen verandert de smaak van bier zoals de brouwer het bedoeld heeft en verminderd de kwaliteit van de schuimkraag. Het is daarom een doorn in het oog van veel brouwers en bierkenners dat deze gewoonte vanuit Mexico is overgewaaid.

8. Er een manier is om binnen 7 minuten een lauw biertje ijskoud te maken….. Hiervoor is een stuk keukenpapier, water en een vriezer nodig. Maak het keukenpapier nat en wikkel er een blikje of flesje bier in. Leg dit 7 minuten in de vriezer en geniet van een heerlijk, ijskoud biertje. Laat het alleen niet te lang liggen want een te koud biertje verliest veel smaak. De beste temperatuur om een biertje te drinken ligt tussen de 7 en 10 graden. Is bier te warm dan smaakt het bitter, want hoe warmer een drankje is, des te sterker is het smaaksignaal. Lauw bier smaakt dus ook volgens de wetenschap heel vies!

9. Bier goed te gebruiken is als shampoo….. Bier geeft glans en maakt het haar stevig. Het gist en alcohol in bier zorgen voor het reinigen van de hoofdhuid en haren. Een half blikje is al voldoende voor lang haar. Het beste is om dit een nachtje geopend te laten staan zodat alle prik eruit is. Dan een half uurtje in laten trekken en uitspoelen. Pils is het beste geschikt. Witbier echter kunt u beter opdrinken.

10. De schuimkraag op een biertje heel nuttig is….. Het zorgt er namelijk voor dat er geen zuurstof in het bier kan komen. Zuurstof beïnvloedt de smaak van het bier. Ook zorgt de schuimkraag ervoor dat er geen koolzuurgasbellen ontsnappen.