Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Gouden Leeuw
Achter de Kerk 2
2821 AP STOLWIJK

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00 - 12.30 uur
Wo: 09.00 - 12:30 & 13:30 - 18:00 uur
Do: 09.00 - 12:30 & 13:30 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

De Gouden Leeuw úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

12 mei Moederdag

12 mei Moederdag

Misschien wel de belangrijkste datum van het jaar. De tweede zondag van Mei is het weer Moederdag. De dag om alle moeders van Nederland in het zonnetje te zetten.

Het eren van moeders is een eeuwenoude traditie, maar het succes kwam toen Anna Marie Jarvis in 1907 Moederdag begon te promoten als een dag van waardering voor moeders. Woodrow Wilson, de toenmalige Amerikaanse president, kreeg dit te horen en riep in het jaar 1914 deze dag uit tot een nationale feestdag. In Nederland is deze traditie pas in 1925 overgenomen.

Moederdag is altijd op een zondag om een heel eenvoudige reden: hierdoor heeft u de hele dag de tijd om moeder te verwennen. Hoe u dat het beste kunt doen? Met onderstaande tips helpt úw topSlijter u vast op weg.

Tip 1: Chocolade

Iedere moeder is dol op chocolade. Chocoladerepen en bonbons zijn in diverse smaken verkrijgbaar. Maar wat denkt u van Merrys White Chocolate Cream. Deze crèmelikeur heeft maar liefst 4 gouden en 5 zilveren medailles in de wacht gesleept en is een heerlijk verwencadeau voor de echte chocoholic.

Moederdag cocktailrecept: Chocolate Margarita

Ingrediënten:
Sierra Tequila Silver
Merrys White Chocolate Cream
• volle koffiemelk
• sinaasappelsap
• limoensap
• suiker
• cacaopoeder
• chocoladevlokken

Zo maakt u het:
Meng een eetlepel suiker met een eetlepel cacaopoeder en verdeel over een schoteltje. Giet een scheutje sinaasappelsap op een ander schoteltje. Dip de rand van een cocktailglas eerst in het sinaasappelsap en daarna in het suiker-cacao mengsel en laat dit drogen.

Giet 2 barmaatjes (à 20 ml) tequila, een barmaatje Merrys White Chocolate Cream en een barmaatje volle koffiemelk, samen met een eetlepel sinaasappelsap en een halve eetlepel limoensap in een blender met een aantal ijsblokjes. Mix dit tot een gladde substantie en giet in het voorbereide glas. Garneren met chocoladevlokken.


Tip 2: Bloemen

Een mooie bos bloemen, wie wordt hier niet vrolijk van? Bloemen in een vaas op tafel staan heel fleurig, maar wist u dat u sommige bloemen ook kunt eten? Hoe feestelijk is dat, bloemen als garnering! Let er wel even op welke bloemen, want niet alle bloemen zijn eetbaar. Daarom deze tip:

Fever Tree Elderflower Tonic met
viooltjes-ijsblokjes

Ingrediënten:
Fever Tree Elderflower Tonic
• viooltjes
• water
• ijsblokjesvorm
• vershoudfolie

Zo maakt u het:
Om mooie, heldere ijsblokjes te krijgen kookt u eerst het water, af laten koelen en vervolgens nog een keer koken en af laten koelen. Giet dit water in de ijsblokjesvorm en doe hier de viooltjes bij. Pak de vorm in met huishoudfolie en zet in de vriezer. Na een nachtje kunt u de blokjes in een glas met Tonic water doen. Wat een feest!

Tip 3: Flesje bubbels

Bellussi Prosecco brut

Bij iedere bijzondere dag horen bubbels. Ook op Moederdag kan een goede fles Prosecco niet ontbreken, zoals de Bellussi Prosecco brut. Bellussi is een toonaangevende specialist in sprankelende Prosecco's en Spumantes. Het bedrijf is gevestigd in Valdobbiadene, het centrum van de Prosecco-productie, in de regio Veneto. Prosecco wordt gemaakt van de gelijknamige druif, ook wel bekend onder de naam "glera", die zich op de wijnhellingen van deze streek helemaal thuis voelt. Prosecco is verkrijgbaar in diverse smaakstijlen, van strak droog tot zacht zoet. In de geur vinden we aroma's van groene appel, peer, bloemen en honing. Prosecco's worden gemaakt volgens de Charmat-methode, die zich uitstekend leent voor een grootschalige productie. Bellussi legt zich volledig toe op de productie van hoogwaardige kwaliteit, die toch heel betaalbaar is. Daarom kunnen hun wijnen bij vele gelegenheden geschonken worden, zoals op Moederdag!

Tip 4: Knutsel idee van kurk

Spaar een jaar lang kurken van wijnflessen en maak hiermee samen met de kinderen een fantastische verrassing. Want iedere moeder wil toch het liefst een zelf geknutseld cadeau!

Zo maakt u het:
Doe verschillende kleuren verf op schoteltjes. Doop zoveel mogelijk kurken met één kant in de verf en laat ze drogen. Hoe meer kleurtjes, des te fleuriger het resultaat! Snij daarna uit stevig karton een groot hart. Plak de kurken met een lijmpistool vast. U kunt hem zo groot maken als u zelf wilt. Succes!

úw topSlijter wenst alle moeders een fantastische Moederdag!!